top of page
Picture2.jpg

4 voordelen
van het klimaatplan

Met een klimaatplan verzeker je jouw organisatie op langetermijn door  strategisch advies te ontvangen over toekomstige aankopen van duurzame installaties en technieken. 

 

Daarnaast ben je met een klimaatplan up-to-date met verstrengingen in de wetgeving. Zo kom je in het plan bijvoorbeeld te weten welke koudemiddelen uitgefaseerd worden.

 

Bovendien is jouw KMO of GO, indien van toepassing, met een klimaatplan reeds voldaan aan de toekomstige verplichtingen rond energie-efficiëntie.
 

1. Wees voorbereid op de toekomst
 

In het klimaatplan worden maatregelen geïdentificeerd om uw CO2-, energie- en waterverbruik te doen dalen. Hierdoor reduceert u uw kosten op de energie- en waterfactuur. CO2-heffingen zijn momenteel enkel van toepassing voor bedrijven die vallen onder het Europese Emissiehandelssysteem (‘Emissions trading system’ of ETS-systeem).

Een heffing op koolstof kan mogelijks in de toekomst waarheid worden voor Belgische ondernemingen. Een koolstoftaks is reeds in voege in Frankrijk, recent ook in Duitsland, en al enkele jaren in Canada.

2. Bespaar kosten
 

Laat aan uw klanten en leveranciers weten dat jouw organisatie bezig is met duurzaamheid.

 

Duurzame organisaties hebben bovendien meer kans om aanbestedingen of investeerders binnen te halen dan organisaties die niet in duurzaamheid investeren.

3. Positief imago

Om de Vlaamse en Europese klimaatdoelstellingen te halen zullen alle sectoren inspanningen moeten leveren. Alleen zo kunnen we de klimaatopwarming de komende decennia beperken.

Draag jij ook jouw steentje bij?

4. Help mee aan een duurzame wereld
 

bottom of page